Admin
Admin
Број порука : 903
Points : 4638
Reputation : 94
Join date : 07.06.2009
Age : 34
Локација : Smederevo
|
Наслов: japanska torta 3/7/2009, 10:50 |
|
|
Potrebni sastojci za tortu:
400gr čokolade sa rižom 100-150ml slatke pavlake 250gr mascarponea narendana korica limuna 150gr višanja iz kompota light Podravka 1 šlag krema vanila Dolcela 2 šlag kreme čokolada Dolcela 350ml mleka
Za ukrašavanje:
1 šlag krema vanila Dolcela 125ml mleka 50gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Čokoladu sa rižom izlomiti na komadiće i rastopiti je na pari pazeći da ne zakipi. Dodati slatku pavlaku i lagano promešti. Rastopljenu čokoladu uliti u namašćen kalup za torte (26 cm) i ostaviti je barem 2 sata na hladnom mestu da se stvrdne. Šlag kremu od vanile pripremite prema uputstvu na vrećici sa 125ml hladnog mleka, umešati mascarpone i narendanu limunovu koricu. Polovinom kreme premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati oceđene višnje, a zatim preostali deo kreme. Šlag kreme od čokolade pripremiti prema uputstvu na vrećici sa hladnim mlekom i rasporediti ih na šlag krem od vanile. Čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i naneti je u tankom sloju na pek papir. Ohladiti je, polomiti na veće komade i obložiti njom spoljašnji rub torte. Vanilin šlag kremu pripremiti na isti način kao i za nadev pa njom ukrasiti tortu. Gotovu tortu seći na parčiće i služiti.
|
|