Admin
Admin
Број порука : 903
Points : 4638
Reputation : 94
Join date : 07.06.2009
Age : 34
Локација : Smederevo
|
Наслов: Torta ”Big mama” 3/7/2009, 11:18 |
|
|
kora:
6 jaja 6 kašika šećera 5 kašika brašna 1/2 kesice praška za pecivo 3 kašike mlevenih oraha 40gr čokolade malo rendane kore limuna 1/2 kesice vanilin šećera
II kora:
6 jaja 6 kašika šećera 5 kašika brašna 1/2 kesice praška za pecivo 40gr čokolade malo rendane kore limuna 1/2 kesice vanilin šećera
III kora:
6 belanca 4 kašike šećera 4 kašike ulja 1 kašika brašna 20gr čokolade 3 kašike mlevenih oraha
I fil:
2 kese šlag krema od jagode 200gr oceđenih gnječenih jagoda
II fil:
6 žumanca 3 kašike prah šećera 200gr čokolade 300gr mlevenih oraha 125gr margarina sok od 1/2 limuna
III fil:
2 kesice običnog šlaga 2 banane
Dekoracija:
200gr šlag krema od jagode
Priprema:
I i II kora
Belanca ulupati u čvrst sneg, dodati onda penasto ulupana žumanca i šećer, brašno, prašak za pecivo, mlevene orahe, otopljenu čokoladu, vanilin šećer i koru od limuna. Sjediniti i razliti u podmazan i brašnom posut pleh. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
III kora:
Ulupati belanca i šećer u čvrst sneg, dodati ulje, brašno, otopljenu čokoladu i orahe. Sjediniti masu i razliti u podmazan i brašnom posut pleh. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečene i ohlađene kore preseći na pola, tako da se dobiju šest kora.
I fil:
Šlag krem od jagode umutiti prema uputstvu sa kesice pa umešati oceđene i izgnječene jagode.
II fil:
Penasto ulupati žumanca i prah šećer, pa kuvati na pari uz neprestano mešanje. Kada počne da se zgušnjava umešati čokoladu i orahe, pa kuvati još par minuta dok se čokolada ne rastopi. U potpuno ohlađen fil dodati penasto umućen margarin i sok od limuna. Dobro promešati i sjediniti.
III fil:
Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, a banane iseckati na kolutove.
Ređanje:
I kora I fil II kora II fil III kora III fil isečene banane
Ponoviti istim redom
Odozgo premazati šlagom od jagode.
|
|